Hvad er Swingdans?

Swingdans stammer fra Lindy Hop, der opstod i slutningen af 1920′erne i The Savoy Ballroom i Harlem, New York. Dansen var meget udbredt blandt både sorte og hvide dansere i swing- og jazzmusikkens æra i 1930′erne og 1940′erne i USA. Her kunne de dele deres passion for swing- og jazzmusikken og danse.

Lindy Hop udviklede sig fra bl.a. Black Bottom, One Step, Two Step og den dengang meget populære dans Charleston, og derfor indeholder Lindy Hop også en hel del elementer fra netop Charleston, samtidig med at Charleston er en selvstændig swingdans, vi underviser i.

Senere opstod dansestilarterne Balboa og Collegiate Shag i de store dansemiljøer rundt i USA, bl.a. fra highschools i Sydstaterne og Californien.

Lindy Hop er livlig og tempofyldt og danses til glad swing- og jazzmusik. Men dansens trin og figurer kan også sagtens bruges, når du bevæger dig uden for swingdanse-miljøet, fx til popmusik. Det er nok den dansestilart, der er bedst egnet til f.eks. moderne dans i al almindelighed.

Dansen er en ført pardans, hvor der gerne må improviseres og leges til musikken. Formålet er at kunne danse socialt i det offentlige rum. Derfor har man ikke en fast dansepartner til f.eks. undervisning, men vi danser i stedet med hinanden på kryds og tværs. Ved at danse med mange forskellige bliver du nemlig en god danser, og bliver rustet til at danse socialt med en masse forskellige dansere.